bingo dan poker dalam talian di Sepanyol

Beberapa bulan kebelakangan ini telah melihat peningkatan dalam bilangan tapak permainan dalam talian yang dimulakan di Sepanyol (terutamanya bingo dan poker dalam talian). Tetapi sementara kejadian permainan dalam talian telah membendung di AS dan UK beberapa ketika sebelum ini, baru-baru ini angka pemain dalam talian di Sepanyol telah berkembang, membenarkan perniagaan keyakinan diri untuk menerokai pasaran Sepanyol velumventures.com.

Jadi apakah punca peningkatan terkini dalam bilangan pemain dan pelancaran lokasi permainan?

Punca utama dilihat sebagai rangsangan dalam kebolehcapaian jalur lebar di seluruh negara. Sebelum ini mereka yang hanya mempunyai lampiran dail modem akan mendapati ia mahal dan menjengkelkan bermain permainan yang memerlukan muat turun dan sambungan tanpa henti yang cukup pantas. Memandangkan dial-up di Sepanyol dianggap seminit, dan dengan Telefonica (syarikat telekomunikasi ke-6 terbesar di dunia) sebelum menjadi satu-satunya penyedia talian telefon yang dibaiki, dan dengan itu cajnya bermakna, anda boleh melihat bagaimana orang telah ditangguhkan daripada menggunakan internet, biarkan semata-mata mendalami dunia permainan dalam talian.

Namun, zaman berubah. Liberalisasi pasaran perkhidmatan telekomunikasi talian tetap di Sepanyol telah dicapai pada tahun 1998. Sepanyol (ke-9 dalam jadual untuk liputan jalur lebar Eropah) dengan penembusan hanya sedikit lebih kecil daripada purata Eropah sekarang sebelum negara-negara contohnya Perancis dan Jerman. Keputusan Eropah baru-baru ini, serentak dengan geran EU yang besar (23 juta euro diperuntukkan sebagai tambahan kepada 120 juta euro dalam pinjaman tanpa faedah) meningkatkan pergaduhan yang sihat untuk penyediaan jalur lebar di kedua-dua kampung besar dan lokasi terpencil. Semakin banyak perniagaan membekalkan pelbagai cara untuk mengaut keuntungan pantas mendapatkan akses ke internet dan cajnya semakin berkurangan apabila pergaduhan semakin hangat. Nortel dan Vodafone Sepanyol baru-baru ini telah menggambarkan telefon wayarles mereka pada 3.6 Megabit sesaat di Kongres Dunia 3GSM 2006 di Barcelona. Pada kadar ini, pelanggan akan mendapat akses kepada jalur lebar berkelajuan tinggi berbanding kebanyakan lampiran jalur lebar yang dibaiki Eropah yang berfungsi pada 2 Megabit sesaat, memberikan pilihan yang lebih jauh bagi mereka yang ingin mendalami dunia permainan tanpa wayar melalui komputer riba, palmtop atau telefon.

Keselamatan dilihat sebagai satu lagi punca utama mengapa pemain sebelum ini tinggal jauh. Sedangkan sebelum ini, skim komputer lapuk dengan lampiran dial-up akan mewakili risiko keselamatan kepada mereka yang ingin menggunakan prosedur pembayaran dalam talian (satu keperluan jika anda ingin bermain dan membayar dengan segera), komputer terbaharu, yang disambungkan dengan lampiran jalur lebar dan program tembok api terbina jauh lebih selamat. Ini memberikan pengguna lebih keyakinan diri apabila membuat pembayaran ke bingo dalam talian atau tapak poker.

Dan bagaimana dengan keyakinan diri yang baru ditemui ini dalam internet dan permainan dalam talian. Keyakinan dalam sukan ini adalah satu lagi punca mengapa angka pemain meningkat sejak kebelakangan ini. Pengguna di Sepanyol sebelum ini dilihat sebagai berhati-hati dan keberatan untuk berpisah dengan wang tunai yang diperoleh dengan susah payah. Bilangan orang yang menandakan sukan ini adalah tinggi, minatnya benar-benar ada, tetapi bayaran pendahuluan wang tulen adalah rendah. Nampaknya sebarang wang tunai gantian untuk rekreasi sedemikian biasanya dibelanjakan untuk sukan loteri setempat atau seluruh negara contohnya El Gordo atau ONCE. Pemain mungkin telah menunggu untuk pasaran UK dan AS untuk mengawal, sekali gus membekalkan sukan dan kepakaran yang diusahakan dan diperiksa, memberikan lebih keyakinan diri kepada Sepanyol dalam sistem sedemikian.

Keyakinan dalam membuat pembayaran dalam talian juga telah berkembang apabila perniagaan contohnya UKash menawarkan kemudahan untuk membuat bayaran muka ke tapak permainan dalam talian tanpa memerlukan kad pinjaman. Beberapa tapak juga menawarkan skim yang membenarkan bank bergerak tepat ke tapak permainan.

Jadi apakah maksud semua ini untuk perniagaan yang ingin melancarkan bingo atau poker dalam talian di Sepanyol?

Pada masa ini Sepanyol dilihat sebagai pasaran yang belum diterokai, tetapi dengan komuniti lebih 40 juta dan dengan internet mendapat akses kepada benar-benar boleh diakses kepada lebih 25% kediaman, yang berkaitan dengan pembangunan dalam lampiran jalur lebar kira-kira 70% untuk tahun 2005, anda boleh melihat sekilas menjanjikan kedua-dua sekarang dan untuk pembangunan dan membuat tunai pada masa hadapan. Dengan bingo berasaskan darat yang sangat disukai di Sepanyol, (terdapat pusingan 468 dewan bingo yang dibenarkan) anda akan menganggarkan bahawa peralihan kepada bingo dalam talian tidak dapat dielakkan, seperti yang berlaku di negara seperti UK. Dan dengan orang Sepanyol yang lebih terpikat dengan kebolehan dan sukan maklumat, peralihan kepada poker dalam talian juga akan menjadi lebih mendatang.

Dan bagaimana pula dengan demografi pemain dalam talian sekarang?

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*